Infographics: wat zijn ze en hoe kunnen ze je helpen?

Infographics zijn visuele weergaven van informatie, gegevens en kennis. Ze kunnen bestaan uit verschillende elementen zoals grafieken, diagrammen, pictogrammen, afbeeldingen en tekst. Infographics zijn een geweldige manier om complexe informatie op een begrijpelijke en visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Hieronder zijn enkele redenen waarom infographics zo waardevol zijn.

Visueel aantrekkelijk: Infographics zijn vaak aantrekkelijker dan tekstuele informatie.

Visueel aantrekkelijk: Infographics zijn vaak aantrekkelijker dan tekstuele informatie. Ze trekken de aandacht van de lezer en maken het gemakkelijker om de informatie te begrijpen. Door gebruik te maken van kleuren, afbeeldingen en grafieken kun je de informatie ook visueel aantrekkelijker maken.

Sneller begrip: Infographics kunnen complexe informatie op een gemakkelijk te begrijpen manier presenteren. Hierdoor kunnen lezers snel belangrijke informatie opnemen en begrijpen. Dit kan vooral nuttig zijn wanneer je wilt dat mensen snel begrijpen wat je probeert over te brengen.

Goed voor marketing: Infographics zijn een effectieve manier om je merk te promoten en je marketingboodschap over te brengen. Het kan ook helpen om je online aanwezigheid te verbeteren omdat ze gemakkelijk te delen zijn op sociale media en andere online kanalen.

Geschikt voor verschillende doeleinden: Infographics kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het overbrengen van statistieken, het presenteren van instructies, het samenvatten van complexe informatie en het uitvoeren van onderzoek. Het kan dus helpen om je boodschap op een efficiënte manier over te brengen.

Delen van informatie: Infographics kunnen gemakkelijk gedeeld worden, zowel online als offline. Hierdoor kunnen ze een breder publiek bereiken en meer betrokkenheid bij je merk creëren. Je kunt ook een backlink naar je website opnemen om de SEO te verbeteren en meer verkeer naar je website te leiden.

Infographics zijn dus een krachtig hulpmiddel om informatie op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren. Ze zijn geschikt voor verschillende doeleinden en kunnen helpen bij marketing, het begrijpen van complexe informatie en het promoten van je merk. Overweeg infographics als je een effectieve manier zoekt om informatie over te brengen en betrokkenheid bij je merk te creëren.

Meer informatie?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Blogs

Logo’s: wanneer gebruik je een woordmerk en wanneer een beeldmerk?

Een logo is een afbeelding die jouw bedrijf symboliseert. Er zijn verschillende typen, waarvan het woordmerk en het beeldmerk de meest voorkomende zijn. De meeste logo’s zijn een combinatie van typografie (tekst) en een afbeelding. Een goed logo zorgt voor (h)erkenning. Omdat het logo vaak een van de eerste dingen is die je (potentiële) klant ziet, wil je er wel voor zorgen dat het een logo is dat goed bij je past.

Bij de ontwikkeling van een nieuwe website of applicatie zijn vaak een hoop mensen betrokken. En hoe meer mensen, hoe meer meningen. Logisch, maar daardoor is het soms lastig om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Vaak hebben mensen geen idee van wat er allemaal mogelijk is. Een ontwerper overziet de mogelijkheden vrij snel en kan die met een mock-up laten zien.

Een goede infographic is een afbeelding in combinatie met tekst en illustraties, op deze manier geeft het de informatie op een overzichtelijk en speelse manier weer. Veel infographics kom je overal tegen in het dagelijkse leven, denk bijvoorbeeld aan plattegronden, gebruiksaanwijzingen, jaarverslagen of financiële rapporten. Vaak bedoeld om de toch wat zakelijke en cijfermatige informatie zo weer te geven dat het door de lezer beter opgenomen wordt. De naam infographic wordt ook wel eens aangeduid als datavisualisatie, maar dit is niet helemaal correct. Echter infographic kan namelijk zowel kwantitatieve informatie (uitgedrukt in getallen) als kwalitatieve informatie (uitgedrukt in woorden) kan bevatten. Bij datavisualisatie gaat het puur om het visualiseren van cijfers.

Waar we zitten

Kom bij ons langs voor een goed kop koffie en een nog beter gesprek.

Heb je een idee die een omzetting nodig heeft naar een visuele vorm, bijvoorbeeld (web)design of drukwerk? Maak kennis met Degelijk Design.

Neem gerust contact op met Joost van Degelijk Design voor elke visuele uiting van (web)design tot drukwerk. Alles begint met een goede kop koffie bij mij!

Degelijk Design
Skagerrak 2
9723 JR Groningen

M: 06 30 60 43 96
E: [email protected]