Defensie Geestelijke Verzorging

De zoektocht naar de beste manier om de zeven stakeholders,
die allen even belangrijk zijn, op één platform samen te brengen.

De Diensten Geestelijke Verzorging (DGV) dragen gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor een professioneel en levensbeschouwelijk gevarieerd aanbod van geestelijke zorg bij Defensie. In Huize Beukbergen is het vormingscentrum gevestigd voor alle denominaties. Doordat zij een onafhankelijk karakter hebben, staat hun website los van Defensie. Hierdoor is ook de visuele vormgeving van de website zelf te bepalen.

De website die op dat moment in gebruik was voldeed niet meer. De informatie en de vormgeving kwam namelijk erg versplinterd op de bezoekers. Men gaf opdracht aan Wowww! om een geheel nieuwe website te ontwikkelen. Hierbij zijn de grote wensen om het speciale karakter van DGV te behouden, gebruiksvriendelijkheid voor de medewerkers te creëren en de herkenbaarheid te vergroten.

Degelijk Design is als nuchter ontwerpbureau uit Groningen ingevlogen om zich met de laatste wens bezighouden. Namelijk ervoor zorgen dat de visuele vormgeving recht doet aan het speciale karakter. Vanuit de eerste briefing door Wowww! ben ik aan de slag gegaan met verschillende ontwerpvoorstellen.

Ontwerpen

Ik vind het belangrijk dat de ontwerpen goed aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever. Daarom ben ik de auto ingestapt richting Huize Beukbergen. Hier heb ik kennis gemaakt met de personen achter Huize Beukbergen en mijn ontwerpen laten zien. Met de gegeven feedback ben ik hierna verder aan de slag gegaan.

Ik heb goed tussen de regels weten te lezen en met hun wensen in mijn achterhoofd ben ik aan de slag gegaan met het finale ontwerp. Hiermee ben ik weer richting Huize Beukbergen gegaan. Na de presentatie was men enthousiast en heb ik de goedkeuring gekregen van alle stakeholders. De visuele vormgeving van de website is door Wowww! verder technisch gerealiseerd.

Heb jij ook een website die je van een nieuwe look wilt voorzien? Neem dan contact met mij op!

defensie-geestelijke-verzorging-4
defensie-geestelijke-verzorging-3
defensie-geestelijke-verzorging-1
defensie-geestelijke-verzorging-2

Meer weten over dit project?

Bekijk ook deze projecten