In Notes

Eezeebee is een bureau gespecialiseerd in Internet Business Oplossingen voor de (online) fashion industrie, met name op het gebied van B2B wholesale portals, B2C-webshops, mediaopslag en Product Data beheer. Men doet zowel de ontwikkeling als het beheer en de ondersteuning van de producten die aangeboden worden. De nadruk van EeZeeBee op fashion is de succesfactor van de organisatie en men vindt dat dit nog duidelijker naar voren moet komen.

De eerste contacten dateren al van enkele jaren geleden. In het verleden zijn er verschillende kleine opdrachten geweest die naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Het is bekend dat resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, maar in dit geval bouwt succes op succes en is Degelijk Design benaderd om de vormgeving van de website, de verschillende platformen en de mobiele applicatie onder handen te nemen.

De eerste gesprekken met elkaar zorgden ervoor dat er een duidelijk doel gesteld kon worden. Namelijk dat vanaf het eerste bezoek van de website en en het gebruik van het platform EeZeeBee wordt (h)erkend als dé specialist. Door mijn voorstel om alle producten, diensten en de verschillende platformen te bundelen in de unieke “fashionsuite” komt het specialisme gelijk naar voren. Met de fashionsuite als uitgangspunt zijn de verdere ontwerpvoorstellen gemaakt waarbij de vijf pijlers hiervan (B2B, B2C, de SalesApp, de PIM/PLM en de Channelfeed) opnieuw zijn vormgegeven.

Single-Page websites zorgen ervoor dat er in één oogopslag de verschillende facetten van de organisatie kunnen worden getoond. Daarnaast is de bijbehorende indexatie door Google en andere zoekmachines geen probleem meer zoals voorheen. Deze techniek is dan ook uitermate geschikt voor EeZeeBee, waarbij elke landingspagina op deze manier is vormgegeven. Door dit te combineren met een responsive design heb ik ervoor gezorgd dat de website op elk (mobiel) platform goed te bezoeken valt.

Door “boven de vouw” op de homepagina zowel de vijf pijlers, de mogelijkheid om contact op te nemen voor een demo als de afbeelding van een fashion model aan de zijkant te laten zien wordt het specialisme duidelijk en de conversie gestimuleerd. Daarna worden voorbeelden van het platform getoond haar key features en krijgen ook de bestaande klanten de aandacht.

Degelijk Design is ook medeverantwoordelijk geweest voor een technisch aspect voor het klantenportaal, namelijk het databasebeheer van de gebruikers van het B2B-platform. Hierbij is het belangrijk dat de aanwezige documenten en handleidingen per gebruikersgroep zichtbaar worden gemaakt. Door dit gebruiksvriendelijk in te richten is het makkelijk voor de accountmanagers van EeZeeBee om de verschillende rollen aan te wijzen en te beheren.